måndag 8 juli 2013

Bara några dagar kvar...

...till vi får inleda semestern med ett besök hos Elisabeth och Skärgårdgänget! Känns som den perfekta starten på fyra veckors ledighet! Det är sommar i luften nu och hjärnan börjar så smått slå av för att gå på semester. I lördags var vi på Enerevet och besökte stora delar av familjen Carlsson! Smidigt att ha både mamma, pappa och syster med familj på samma ställe ;). Conrad njöt av ett härligt havsbad i lilla viken och kunde sedan strosa kring hela dagen i det gröna gräset. Livet som hund verkar vara härligt!  Wille kastade boll till Conrad några gånger och utbrast varje gång "Conrad, jättebra och duktig!". Önskar att vi kunde fångat det på film! Framåt eftermiddagen var Conrad lagom trött och passade på att vila en stund tillsammans med "Offa" i det mjuka, härliga gräset!


I söndags var vi på utflykt och plockade både kantareller och hjortron. Tro det eller ej, men det finns ganska gott om hjortron i skogarna här i kring... Undrar du vart? HEMLIGT.... För att retas lite extra kan jag säga att nykokt hjortronsylt på vaniljglass från Sänkdalen är himla gott! Conrad uppskattade att fara runt på mossen och köra ner huvudet i den blöta mossan! Galen och glad, som en schäfervalp ska vara! 


Fuktigt, svalkande och väldigt roligt! Det är tydligen inte bara vildsvin som bökar i våra skogar utan en och annan schäfervalp också... 


Viktor och jag gick och plockade hjortron en bit ifrån varandra och Conrad sprang emellan oss. Han använde näsan och spårade upp oss riktigt bra! Mellan varven tog han en paus i det gröna och syntes knappt.


Nu i kväll har vi varit på valpkurs (tillfälle 5)! Idag har vi jobbat med apport, inkallning och kontaktövningar! Kändes som att det gick riktigt bra! Kursledaren försvårade en av övningarna med att lägga ut doft vilket gjorde att jag fick springa maraton och apa mig för att få Conrad till mig! Fick lite beröm av kursledaren idag också som sade att han tyckte att det gick bra för oss och vår lilla valp! Trevlig, glad och ivrig hund med stor potential! Så nu funderar vi på vad vi ska hitta på till hösten med vårt energiknippe!?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar