måndag 16 september 2013

Underbart fantastisk helg!

Conrad har haft skivkramp ett tag nu och dessutom har han glömt sin kamera hemma under flera av de utflykter som vi gjort under senaste tiden vilket resulterat i att blogginläggen inte direkt växt på träd de senaste veckorna... Men nu i helgen så fanns något efterlängtat och uppskattat i kalendern så kamera, hund och övriga familjen packade in sig i bilen och for mot havet på äventyr!

I lördags var vi i Breviksnäs på "valpträff" hos Elisabeth och Lars och deras fyrfotingar! Vi fick äran att umgås med härliga hundar och glad människor en hel dag, det är stärkande för både kroppen och själen! Mycket frisk luft, användbara tips och hundträning bjöds det på! Så klart hann vi också med att fika, käka och prata en hel massa! Längtar redan tills vi får ses allesammans nästa gång! Hoppas också att vi kan få tillfälle att träffas några gånger under hösten för att träna tillsammans! 



Som de flesta av er nog har förstått så är Conrad ganska osäker vid hundmöten ännu och beter sig kanske inte på det mest trevliga och lugna sättet. Men det ska det bli ändring på vill jag lova! I lördags fick vi chansen att träna på hundmöten på många olika sätt och vi fick en massa bra tips och idéer! Dessutom fick vi extra coachning av pappa i söndags för att lyckas ännu bättre vid möte av andra hundar! Nu kommer vi jobba mycket hårt framöver för att få en hund som inte bryr sig om något/några andra än matte och husse när vi är på promenad! Näsan mot horisonten, slakt koppel, lite överraskningsmoment så som löpning och en stolt hållning verkar vara dundermedicin! 




Inkallning fungerar (oftast) bra och Conrad sprang till matte genom en hel tunnel av människor och hundar i lördags! Inte för att han var ensam om att klara det, men lite extra stolt är man ju så klart över sin egen lilla hund! Vi släppte allesammans våra hundar lösa i hagen efter att vi tränat tillsammans någon timme och det var inga som helst bekymmer! Härligt att se hur hundarna förde sig tillsammans och busade runt! 



Att fånga oss alla valpköpare på en tjusig bild är inte helt lätt, men här är i alla fall ett ganska lyckat resultat! 10 poäng går till fotomodellerna Bacchus och Janne som sitter mycket fint mitt i bilden!! Gängets kelgris och nallebjörn har vi också utsett, så den 10-poängaren får till Jessica (min namne) och, vänta här nu, Arrax...

Så här på måndagskvällen hänger regnet i luften och vad vi hittar på i kväll får vi se, men ut ska vi i alla fall! Vad resten av veckan kommer att bjuda på återstår att se, men det blir nog en hel del hundträning och utevistelse mellan jobbpassen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar