söndag 29 september 2013

Hitta vilse!

Conrad och husse gav sig i lördags morse ut på ensamt äventyr med mål att hitta vilse i de närliggande skogarna. Promenaden började lugnt med fokus på ögonkontakt och slakt koppel...
... för att sedan övergå till lite vildare aktiviteter med inbyggd intervallträning på en liten "sandväg". Conrad stämde upp till lek och rusade fram och tillbaka, grävde lite gropar här och var och sprang sedan återigen. 
Husse tyckte att detta var ett ypperligt tillfälle att försöka fånga en sprallig Conrad på nära håll. Det visade sig dock att Conrad var "något" snabbare än fotografen. Kameran fick troligtvis känslor som närmast kan förknippas med Ginnungagap när den fångade nedanstående foto. Ögonblicket senare var närkontakten mellan frontlins och blött, sandigt gap ett faktum! Men visst är det väl det som alla kameratillverkare rekommenderar, putsa frontlinsen med sandkorn uppblöta i valfri våt sörja minst en gång om året!
För att lyckas hitta vilse valdes små stigar på måfå för att sedan följas tills de tog slut alternativt gick ihop med någon annan stig. Förhoppningen var sedan att på ett eller annat sätt lyckas hitta tillbaka. Matte meddelades att efterlysning skulle ske tidigast kring lunchtid. Med tanke på husses utmärkta lokalsinne var det inga som helst problem att förirra sig. Många stigar hann vi prova och redan vid andra försöket blev det jackpot för Conrad. Flertalet gyttjepölar låg på ett pärlband och utgjorde helt klart ett sant eldorado för en lös och levnadsglad hund! 
Till allas stora förvåning anlände äventyrarna till slut på hemadressen utan eskort av hemvärnet. Väl hemkomna väntade ett uppfriskande bad för Conrads del innan han var representativ nog för att ta mot lördagens prominenta gäster. När kvällen så anlände var vår älskade hund en mycket trött en!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar